Verzekering

Verzekeringen

Wat is een naturaverzekering?

Er is veel onduidelijkheid over de natura uitvaartpolis. Graag leg ik hieronder uit wat de natura uitvaartverzekering nu precies inhoudt. Bij deze vorm van uitvaartverzekering wordt er een aantal standaard diensten verzekerd, zoals het werk van de uitvaartverzorger, de kist, het rouwdrukwerk en de auto's.
Omdat het een pakketverzekering is kan er in principe alleen worden gekozen voor aangesloten uitvaartverzorgers. Wilt u toch door een andere uitvaartverzorger de uitvaart laten verzorgen, (dit kan geen enkele maatschappij u verbieden) dan wordt er een bedrag uitgekeerd in plaats van dat zij het pakket diensten levert. Het is geheel afhankelijk van uw wensen of het verstandig is om uit te wijken naar een andere uitvaartverzorger.

Wat is een kapitaalverzekering of Sommenverzekering?

Een kapitaalverzekering is een verzekering waarbij de nabestaande of uitvaartverzorger het bedrag krijgt uitgekeerd waarvoor er is verzekerd. Vervolgens zal na verrekening van de openstaande nota het eventuele restbedrag door de uitvaartverzorger aan u worden uitgekeerd. Een kapitaalverzekering brengt het grote voordeel met zich mee dat u vrij bent een uitvaartverzorger te zoeken die het beste bij u past.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Een natura uitvaartverzekering afsluiten bij een verzekeraar heeft als nadeel dat u uiteindelijk veel meer betaalt dan dat een uitvaart kost. Over het algemeen is zelf sparen voor de uitvaart het voordeligst. U weet dan precies hoeveel u hebt en wat u aan een uitvaart kan uitgeven. Het is echter niet voor iedereen mogelijk om geld opzij te zetten voor een uitvaart. In dat geval is een uitvaartverzekering een uitstekende optie.

Advies

Wilt u zich verzekeren dan is mijn advies om voor een kapitaalverzekering of sommenverzekering te kiezen. U bent in dat geval altijd vrij om te kiezen voor de uitvaartverzorger die bij u past.

Vragen?

​Heeft u vragen, neemt u gerust contact met op. Wij staan u graag te woord.