De Bio Urn een groen monument

De Bio Urn een groen monument

De Bios Urn is het resultaat van een samenwerking tussen industrieel ontwerper Gerard Moliné en de Spaanse ontwerper Martín Azúa.

De Bio Urn is gemaakt van de biologisch afbreekbare materialen kokosnootschil en cellulose en is gevuld met samengeperst veen. De milieuvriendelijke urn wordt gevuld met crematie-as, die op deze wijze dient als compost voor de boom of plant. Zo wordt uw dierbare opgenomen in de natuurlijke levenscyclus en ontstaat voor de nabestaanden een groen monument om  te herdenken.

De urn breekt langzaam af wanneer deze ingegraven wordt. Terwijl de urn afbreekt zal de as op een 100 procent groene wijze weer opgenomen worden in het milieu.  Op deze manier zal er in de vorm van een boom of struik nieuw leven uit ontspruiten.

Een dierbare herinnering, mooi aansluitend op de eeuwige cyclus van het leven.

De Bios Urn is handgemaakt in Spanje en is 100% biologisch afbreekbaar. Daarom is de urn door  de Green Burial Raad gecertificeerd als zijnde 100 procent groen.

De Bios Urn wordt geleverd inclusief een een tablet tuinaarde, meststof  en gebruiksaanwijzing.
De buitenkant van de urn is relatief glad. U kunt de urn personaliseren  met verf op waterbasis of stiften op alcoholbasis.

Zo werkt het:

De urn bestaat uit twee delen. Het onderste gedeelte van de urn is het as-compartiment. In dit gedeelte plaatst u de crematie-as van uw dierbare. De separaat geleverde zaailing plaatst u in de dop van de urn. De urn is op een speciale manier ontworpen waardoor de wortels zullen vergroeien met de as. Vervolgens zal de boom of plant verder groeien, waarna u de urn ingraaft op de uiteindelijke plaats waar u de boom of struik wilt laten staan.

​Wilt u meer informatie of deze urn bestellen, neem gerust contact met ons op.