Uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie

Afscheidsfotografie: ‘Een herinnering voor het leven’

Afscheid nemen van een geliefde of dierbare is een intens trieste gebeurtenis in ieders leven. Ondanks groot verdriet moeten we, vaak ineens in hoog tempo, beslissingen nemen om de uitvaart te regelen. Waar en wanneer is de afscheidsceremonie. Welke kist nemen we of kiezen we voor een lijkwade? Wie sturen we een rouwkaart en wat zetten we er op? Welke bloemen en kleur kiezen we? Hebben we nog een mooie foto voor op de kist? En zo verder.
 
Als in een roes vliegen de dagen rondom een afscheid aan u voorbij. Tijdens deze drukte denkt u waarschijnlijk niet direct aan het maken van een fotoreportage.
De ervaring leert echter dat beelden van het afscheid troost bieden tijdens het rouwproces. Want voor de nabestaanden is het fijn na de uitvaart herinneringen op beeld te hebben. Denkt u daarbij bijvoorbeeld aan de kleinkinderen die later nog kunnen terugzien hoe de uitvaart van hun opa of oma was en dat zij de kaarsjes mochten aansteken en de bloemen mochten dragen. Of misschien kinderen die afscheid moeten nemen van hun vader of moeder, hoe jong of hoe oud de overledene ook is. Ook wanneer uw geliefde overlijdt biedt het troost om te zien hoe mooi en bijzonder de afscheidsceremonie was en welke mensen hun laatste groet hebben gebracht.
 
Met hart en ziel maakt Yvonne van Woudenberg een stijlvolle fotoreportage van de emotionele en bijzondere momenten. U kunt daarbij rekenen op haar integere opstelling. Met andere woorden: tijdens het afscheid gaat zij onopvallend en stilletjes aan het werk. Omdat zij weet hoe belangrijk het voor nabestaanden is om een herinnering te hebben van het afscheid en de uitvaart, heeft zij zich gespecialiseerd in afscheidsfotografie.

De fotoreportage van het afscheid en de uitvaart

Waar moet u aan denken bij afscheidsfotografie?

 • het (ouderlijk) huis vol met herinneringen
 • de condoleance
 • de avondwake
 • de laatste groet en het sluiten van de kist
 • de rouwstoet vanuit huis naar de kerk of het crematorium
 • de afscheidsceremonie in de kerk of het crematorium
 • de begrafenis
 • het samenzijn na de afscheidsceremonie

De keuze is aan û welke momenten u belangrijk vindt om te laten vastleggen. Uiteraard kan Yvonne u daarmee ook helpen en neemt zij graag samen met u uw wensen door.
Tijdens het afscheid zelf hoeft u met de fotograaf geen rekening te houden. Op dat moment stemt zij alles met mij als uitvaartverzorger af en kunt u ook daadwerkelijk afscheid nemen van uw geliefde of dierbare.

Tarieven

Afhankelijk van wat u belangrijk en fijn vindt om te laten vastleggen, wordt vooraf een vast bedrag afgesproken. Deze prijs is inclusief nabewerking en oplevering van de foto's (via e-mail en/of een usb-stick). U komt dus niet achteraf voor verrassingen te staan.
 
Ook is het mogelijk een prachtig fotoalbum als naslagwerk te laten maken voor uzelf, uw kinderen, kleinkinderen of andere nabestaanden. Een fotoalbum bladert u namelijk eerder even door en kunt u eenvoudiger aan anderen laten zien dan dat de foto's op uw computer staan. Weet u nog niet of u dat wilt omdat uw hoofd er nu niet naar staat? U kunt dit ook achteraf met de fotograaf afstemmen.

 • Een fotoreportage rondom het afscheid kunt u al boeken vanaf € 360,-
 • Richtprijs samenstellen fotoalbum (65-70) pagina's: € 320,-
 • De prijzen zijn inclusief btw.

Wilt u meer weten?

Heeft u belangstelling voor een fotoreportage of wilt u meer informatie? Laat u mij dat dan weten. Dan zorg ik ervoor dat fotograaf Yvonne van Woudenberg contact met u opneemt. U kunt dan eventueel ook een (vrijblijvende) afspraak voor een (korte) kennismaking maken. Want net zoals bij uw uitvaartverzorger is het belangrijk dat u tijdens zo’n intieme en emotionele gebeurtenis een goed gevoel heeft bij uw fotograaf.

U kunt ook aan mij vragen om een fotoreportage met Yvonne af te stemmen. Dan hoeft u zich daar niet mee bezig te houden.

Voor meer informatie over Yvonne en voorbeelden van haar foto’s kunt u kijken op: www.yvwafscheidsfotografie.nl