Uitvaart Amersfoort

Uitvaart Amersfoort

Uitvaart Amersfoort biedt u vele mogelijkheden op het gebied van begraven en cremeren in Amersfoort en omgeving (bijvoorbeeld de Soest, Leusden, Soesterberg, Baarn en natuurlijk ook Utrecht). Lijffijt Uitvaartverzorging  is bekend in de regio en de diverse mogelijkheden van de uitvaartcentra bij u in de buurt.
 
Waar grotere uitvaartondernemingen aansturen op snelheid, efficiëntie en verkoopcijfers, gaat Lijffijt Uitvaartverzorging terug naar "kleinschalige" en persoonlijke uitvaartverzorging waar niet alleen aandacht is voor het regelen van de uitvaart, maar ook voor de tussenliggende periode, want daar ligt de basis van het rouwproces. Een afscheid voorbereiden verdient daarom alle tijd en aandacht die het nodig heeft. Lijffijt Uitvaartverzorging biedt een informele en ontspannen sfeer waarbij tijd geen rol speelt, zodat u in alle rust de keuzes kunt maken die een uitvaart uniek maakt. Want ook deze laatste herinnering moet krachtig zijn en bijblijven.

​De zekerheden van Lijffijt Uitvaartverzorging

  • Persoonlijke begeleiding
  • 24/7 voor u bereikbaar
  • Informele sfeer
  • Professionele en gediplomeerde uitvaartverzorger
  • Werkt samen met professionele en betrokken dienstverleners op uitvaart gebied
  • Eerlijke tarieven
  • Een transparante kostenbegroting, zonder verborgen kosten
  • Prijsgarantie. De eindnota mag niet meer dan 2,5% afwijken van de begroting. Indien dit wel het geval is en er zijn geen wijzigingen in de begroting, dan betalen wij het verschil.

Over Robin

Mijn naam is Robin Lijffijt, ik ben 37 jaar, geboren en getogen in Utrecht, getrouwd en heb twee pleegkinderen. In mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in alles wat met een uitvaart te maken had, echter heb ik pas na het overlijden van mijn oma, in 2014, besloten om echt werk te maken van mijn droom om uitvaartverzorger te worden. Vanaf 2014 ben ik begonnen met het volgen van diverse opleidingen om een basis te leggen voor mijn uiteindelijke doel, mijn eigen uitvaartonderneming, In 2015 startte ik met de opleiding Uitvaartverzorger bij Docendo en heb deze in december 2016 afgerond. 

Lijffijt Uitvaartverzorging kan alle voorkomende zaken rondom een uitvaart voor u regelen, zodat u zorgeloos en in alle rust afscheid kunt nemen van uw dierbare.

Budget uitvaart

Zoveel mensen, zoveel wensen. De een wilt een eenvoudige uitvaart, de ander wilt een goedkope uitvaart. Lijffijt Uitvaartverzorging heeft hiervoor de basisuitvaart in het leven geroepen. Dit zijn kwalitatief hoge uitvaarten tegen een lager tarief. Deze pakketten zijn samengesteld voor diegene die een goedkope of een eenvoudige uitvaart wensen.

Begraven

De eerste keuze die gemaakt moet worden is de keuze voor een begrafenis of een crematie. Veel mensen hebben bij leven al aangegeven wat zij na hun overlijden willen. Heeft u dit nog niet gedaan dan kunt u gratis het speciale wensenboekje aanvragen.

Algemeen graf of Particulier graf

In een algemeen graf worden meerdere overledenen van verschillende families begraven, daarnaast geldt een graftermijn van minimaal 10 jaar en deze kunnen doorgaans niet verlengt worden. Het is bij een algemeen graf dus niet mogelijk om als familie bij elkaar te worden begraven. Een particulier graf geeft wel de mogelijkheid om als familie bij elkaar begraven te worden, ook is de graftermijn te verlengen. Wanneer de grafrust termijn van minimaal 10 jaar is verstreken, is het mogelijk om het graf te “schudden”, dit wil zeggen dat de stoffelijke resten worden verplaatst naar de onderste laag, waardoor er weer ruimte is in het graf voor de eventuele volgende generatie. Bij een begrafenis moet dus keuze gemaakt worden tussen een algemeen graf en een particulier graf ook wel ‘familiegraf’ genoemd. Uitvaart Amersfoort kan u alle informatie hierover verstrekken.

Wat kost een begrafenis?

Kiest u voor begraven, dan liggen de kosten vaak iets hoger dan bij cremeren, Uitvaart Amersfoort heeft hiervoor een aantal mogelijkheden, wij bespreken ze graag met u. Heeft u vragen zoals, wat is de tijd tussen overlijden en de begrafenis of crematie? Wanneer moet iemand uiterlijk begraven of gecremeerd worden?. Allemaal vragen die op u afkomen. Uitvaart Amersfoort zorgt voor het juiste advies en begeleiding.

Begraafplaatsen

Voor het begraven van de overledene kunnen de nabestaanden terecht op een begraafplaats naar keuze. De keuze van een begraafplaats is vaak gebonden aan de woonplaats omdat men het een fijn idee vindt om de dierbare dicht in de buurt te houden. Na de plechtigheid is er ruimte om te condoleren in de aula van de begraafplaats of in het rouwcentrum. Uitvaart Amersfoort regelt dit in overleg met u , ook hierin bieden wij vele mogelijkheden en niets is onbespreekbaar.

Cremeren en crematoria

Tegenwoordig wordt er vaak gekozen voor een crematie. In de regio zijn er diverse crematoria te vinden. Na de crematie geldt een wettelijke termijn van een maand, daarna kunnen de nabestaande(n) de as een bestemming geven. Wist u dat naast het uitstrooien van de as ook gekozen kan worden om de as te begraven in een bestaand graf. Ook is het mogelijk de as mee naar huis te nemen in bijvoorbeeld een sier-urn.
 
U kunt ook kiezen voor een crematie en daarna de as begraven, bijvoorbeeld in een urnengraf. Zo wordt tegenwoordig veel gekozen voor een crematie waarna de urn alsnog begraven wordt op een begraafplaats. Ook is het mogelijk een urn met as te begraven. Na een overlijden kunt u kiezen voor begraven of cremeren. Veel mensen leggen voor hun overlijden al vast wat zij willen: begraven of cremeren.

Uitvaartkist of wade

Het lichaam mag volgens de wet niet zonder omhulsel worden begraven/gecremeerd, maar altijd in een kist of wade.
 
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel of email ons op.
 
Bel 030 – 781 1000 of Mail info@lijffijtuitvaart.nl
 
Uitvaart Amersfoort staat voor een persoonlijke en unieke uitvaart tegen een eerlijk tarief, daarnaast moet u zich, als nabestaande, geheel zonder zorgen kunnen voorbereiden op het laatste afscheid.