Laatste verzorging

Laatste verzorging

Begeleiding

Het moment dat een dierbare overlijdt blijft ons altijd bij. En juist in deze emotionele tijd, is het laatste afscheid een belangrijke stap in het rouwproces, daarom is het zo belangrijk om goed begeleid te worden in deze dagen.

Laatste verzorging

Na het overlijden van uw dierbare vindt de laatste verzorging plaats. Het lichaam van de overledene wordt gewassen, gekleed en, wanneer u dat wenst, cosmetisch verzorgt. De verzorging kan uitgevoerd worden door de uitvaartverzorger, maar dit kan ook gebeuren door de verpleging van bijvoorbeeld een zorginstelling. Het is toegestaan, en zelfs aan te raden hierbij aanwezig te zijn. U kunt zelf beslissen of u alleen wilt kijken, mee wilt helpen of om de verzorging volledig zelf te doen. De laatste verzorging kan in het rouwcentrum plaatsvinden, maar kan ook heel goed thuis in een vertrouwde omgeving.

Kleding

De nabestaanden kiezen zelf de kleren uit die de overledene na de laatste verzorging aankrijgt. Het is aan te raden om een compleet setje kleding te verzorgen, dus ook ondergoed, sokken, schoenen en eventuele sieraden. Wanneer de familie de sieraden terug wilt hebben, dan worden deze voor het sluiten van de kist of wade afgenomen en teruggegeven aan de nabestaande(n).

Beschrijf uw wensen

Wilt u zelf alle wensen op een rijtje zetten, dat kan. Op deze pagina kunt u het Uitvaart wensen formulier downloaden en uitprinten. Op dit formulier vult u al uw wensen in m.b.t. uw uitvaart. U zorgt er op deze manier voor dat uw wensen duidelijk zijn voor uw nabestaanden. Dit formulier kunt u bewaren bij de belangrijke papieren, zodat deze gemakkelijk te vinden is.

Persoonlijk wensenboekje

Wilt u gratis het Uitvaartwensenboekje van Lijffijt Uitvaartverzorging ontvangen? Stuur een email naar info@lijffijtuitvaart.nl, vermeld daarin uw adres gegevens en u ontvangt het boekje binnen enkele dagen per post.

Klik hier om het wensenformulier te downloaden.