Crematorium Noorderveld

Adresgegevens

Crematorium Noorderveld ligt naast de gemeentelijke begraafplaats aan de rand van Nieuwegein-Noord. In 2011 is het crematorium grondig gerenoveerd en voldoet aan de eisen van deze tijd. De landelijke omgeving, met veel groen en water zorgt voor een natuurlijke rust.

Familiekamer en aula

Voor naaste familieleden, meestal het gezin, is er een speciale ruimte: de familiekamer.
Daar kunnen zij zich in alle rust voorbereiden op de plechtigheid. De ruimte heeft een aparte ingang en is geschikt voor ongeveer 15 personen. Er kan hier ook een kopje koffie, thee of frisdrank worden gedronken.

De plechtigheid vindt plaats in de aula. Deze is met zorg ingericht en geschikt voor zowel grote als kleine gezelschappen. In totaal beschikt de aula over 140 zitplaatsen. Bij grote belangstelling wordt een ruimte gebruikt die grenst aan de aula. Hier kan de plechtigheid in beeld en geluid worden gevolgd.
In de aula is zowel een vleugel als een orgel aanwezig. Voor kerkelijke plechtigheden kan er gebruik worden gemaakt van liturgische voorwerpen zoals een paaskaars, wijwater, wierook en een bijbel.

Familiekamer Aula

Beeld en Geluid

Crematorium Noorderveld heeft een professionele geluidsinstallatie om de muziek goed te kunnen verzorgen. Voor de muziek kunt u uw eigen collectie gebruiken of kiezen uit onze uitgebreide muziekcollectie.
Via onze lcd-schermen kunt u tijdens de plechtigheid foto’s laten zien die vertellen over het leven van de overledene. 

Geluidsopname, beeldopname, uitzending via internet

Van de plechtigheid kan een geluidsopname worden gemaakt. De familie krijgt deze op cd. Het is ook mogelijk een dynamische beeldopname van de plechtigheid te maken.
De beeldopname wordt op dvd aan de familie meegegeven. Voor familieleden in het buitenland of belangstellenden die niet in de gelegenheid zijn naar het crematorium te komen kan de plechtigheid via internet (streaming) worden bekeken. Hiervoor ontvangt de familie inlogcodes die zij zelf kunnen doorgeven aan de familie en belangstellenden.

Condoleanceruimte

Na de plechtigheid is het mogelijk om nog een condoleance te houden in de een van de condoleanceruimten. We zien steeds vaker dat een goed glas wijn bijna net zo gewoon wordt als een kopje koffie na de uitvaart. Jongere mensen willen vaak dat vrienden en familie na de uitvaart samen proosten op hem of haar.
Uiteraard kunt u bij crematorium Noorderveld voor alle mogelijkheden terecht. 

Condoleanceruimte

Parkeren

Het parkeerterrein van Crematorium Noorderveld ligt op slechts enkele tientallen meters van het pand. Er zijn vier miva-parkeerplaatsen aanwezig. Gasten die slecht ter been zijn kunnen uiteraard direct bij de ingang in- en uitstappen. Mocht het parkeerterrein vanwege grote belangstelling vol zijn, dan kunt u parkeren op het parkeerterrein van de kantorencomplexen tegenover Crematorium Noorderveld.