Crematorium Domstede

Adresgegevens

Crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht is begin 2016 in gebruik genomen. Een bijzonder gebouw met ronde organische vormen. Door de enorme glaswanden is er overal in het pand veel natuurlijk licht aanwezig en contact met de omgeving.

Grote aula

In het crematorium is een sfeervolle grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Hier zijn alle moderne audiovisuele middelen aanwezig zoals twee grote 85” led-schermen. Door middel van drie camera’s kunnen we, op verzoek, een opname maken van de plechtigheid. Zo kunnen nabestaanden de afscheidsdienst thuis nog eens bekijken via dvd of usb-stick. Ook staat er een mooie zwarte vleugel in de aula voor live muziek. De aula staat standaard een uur ter beschikking, maar deze tijd kan op verzoek uitgebreid worden.

Grote aula  

Huiskamer

Voor kleinere groepen (tot maximaal 25 personen) kunnen we de afscheidsplechtigheid ook in onze intieme huiskamer laten plaatsvinden. Ook hier hebben we beschikking over een muziekinstallatie en een groot beeldscherm voor het tonen van herinneringen. Deze huiskamer kan op verschillende manieren worden ingericht in samenspraak met de nabestaanden.

   

Na het afscheid

Het crematorium heeft twee koffiekamers en een lounge. Deze ruimtes kunnen apart gebruikt worden of als één grote ruimte voor groepen tot wel 300 gasten. Iedere ruimte heeft een grote glaswand met een eigen buitenterras. In de koffiekamers is een uitgebreid aanbod aan horecaproducten beschikbaar. Naast de traditionele keuzes is er veel meer mogelijk; van tapas en bitterballen tot een goed glas wijn.

 

Asbestemmingen

Rondom het crematorium liggen strooivelden. In de het voorjaar van 2017 zal er een urnenmuur gerealiseerd worden.

Parkeren

Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. Bij grote drukte kan er uitgeweken worden naar de Wall, de parkeergarage aan de overzijde van het crematorium. Kies dan voor de korte looproute P1 of P2. De eerste twee uur parkeren is gratis en de kosten daarna 1 euro per uur.