Crematorium Amersfoort

Adresgegevens

Persoonlijk afscheid

Om in te spelen op de vraag naar maatwerk kunnen alle handelingen voor de uitvaart op Rusthof plaatsvinden. Van opbaren tot begrafenis of crematie en alles wat daartussen zit.

De plechtigheid

Families wonen tegenwoordig steeds vaker ver uit elkaar, dan is het mogelijk om vooraf aan de afscheidsdienst gebruik te maken van onze koffiekamer. Onze standaardtijd van 45 minuten kan vooraf worden verlengd per 15 minuten zodat u in alle rust met elkaar kunt praten en herinneringen kunt ophalen. Een warm of koud buffet behoort dan ook tot de mogelijkheden terwijl op de achtergrond de favoriete muziek van de overledene wordt gespeeld.      
Naar uw wensen maken de uitvaartondernemer en onze ceremoniebegeleider de aula in orde. Als u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. Er is dan ook gelegenheid om de muziek en eventuele andere bijzonderheden door te nemen.

Aula’s en familiekamer

Aula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Een katheder met (loop) microfoon is aanwezig. Op een projectiescherm is het mogelijk om foto’s of film te laten zien. De aula beschikt over een imposant kerkorgel waarvoor wij een organist kunnen regelen. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig.

Aula 1 Ontvangstruimte

Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak en sober is ingericht. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. Er is een katheder met (loop) microfoon aanwezig. Op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto’s of film te laten zien. In de aula staat een vleugel die u kunt gebruiken. De akoestiek is zeer geschikt voor livemuziek. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.

In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen. In deze kamer is het mogelijk om muziek af te spelen, geen beeldmateriaal. 

Aula 2 Familiekamer

De crematie

U kunt er voor kiezen om uw dierbare vanuit de aula te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte. Indien u wilt mag u uw dierbare naar binnen brengen en eventueel bij aanvang van de crematie aanwezig zijn.
 
Om zoveel mogelijk aan deze wens tegemoet te komen is het belangrijk dat u dit vooraf goed met de ondernemer bespreekt. De ceremoniebegeleider begeleidt u daarna naar de condoleanceruimte.
Condoleance
Ook tijdens de condoleance willen wij maatwerk leveren. Elke familie kan daaraan een invulling geven naar eigen inzicht, wens en budget. Of het nou eenvoudig is en sober of Bourgondisch, het gaat erom dat het zo gaat als u het wil. Steeds meer mensen kiezen voor iets speciaals wat bijdraagt aan het afscheid van de overledene. Was de overledene verzot op chocoladetaart en Irish koffie met slagroom, een donker biertje met een variatie aan tapas of juist een broodje kroket? U kunt ons laten weten wat uw wensen zijn en wij verzorgen het!

Asbestemmingen

Met het nemen van afscheid komt onvermijdelijk ook de vraag wat er met de as moet gebeuren.
Crematorium Amersfoort biedt hierin verschillende mogelijkheden.

  • As mee naar huis
  • Verstrooien van de as op het Vlinderveldje
  • Bijzetting of verstrooiing in een graf
  • Urnenheuvel
  • Urnentuin
  • Urnenmuur
  • Kindermuurtje