Janskerk Mijdrecht

Adresgegevens

Janskerk Mijdrecht

Al eeuwenlang is er een kerkgebouw op de plaats waar nu de (voorheen Hervormde) Janskerk staat. Tot de Reformatie stond er een Rooms-Katholieke kerk. Deze kerk behoorde sinds 1085 tot het Kapittel van de St. Jan (Johannes de Doper) van Utrecht. Als dependance van de Kapittelkerk kreeg ook de R.K. kerk hier in Mijdrecht de naam St. Jan. 

In 1568 kwam het kerkgebouw in bezit van de reformatorische kerken. Sindsdien is de kerk een paar keer vervangen. De huidige kerk dateert van 1858. De naam van de kerk is bij de reformatie niet afgeschaft, maar in de loop der jaren wel in vergetelheid geraakt. Tot juni 2004; toen heeft de kerkenraad besloten om het kerkgebouw zijn oude naam weer te geven. We spreken nu weer over de Janskerk. De naam van de begraafplaats is ook aangepast: we hebben het nu over het "Janskerkhof".

Lijffijt Uitvaartverzorging is bekend met de Janskerk en heeft al meerdere uitvaarten mogen begeleiden van leden van deze gemeente. Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend een kennismakingsgesprek, dan kunt u contact opnemen op telefoonnummer 030 781 1000.