De Parel van Zuilen

Adresgegevens

De Parel van Zuilen is een jonge onderneming op een historische plek in Utrecht. De Parel van Zuilen is in de volksmond ook wel: het voormalig gemeentehuis Zuilen, Raadhuis Zuilen of Huize Daelwijck.
Hoe dan ook, De Parel van Zuilen is een locatie die vele Utrechters in hun hart dragen, vanwege de geschiedenis, de schoonheid en omdat heel veel Utrechters er elkaar het ja-woord hebben gegeven.

Afscheid en herdenken

De Parel van Zuilen wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Als trouwlocatie, vergaderlocatie, inspirerende plek voor trainingen, workshops en borrels, maar in toenemende mate voor belangrijke familiebijeenkomsten, zoals het afscheid van een dierbare.
De Parel van Zuilen biedt in alle omstandigheden exclusiviteit en persoonlijke aandacht. Wij hanteren geen standaardconcept en denken graag mee om een bijzonder moment gedenkwaardig te laten zijn op een positieve manier.

Persoonlijke aandacht

Wij vinden het belangrijk dat bij het afscheid van een geliefde de mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn. Wij, van de Parel van Zuilen, zijn ook onszelf op zo’n dag en proberen juist door onze rustige en ontspannen maar ook begripvolle aanwezigheid, de rust te creëren die nodig is.
 
De mensen die kiezen om bij De Parel van Zuilen een afscheid te organiseren doen dat over het algemeen omdat het een mooie rustige plek is met een historische uitstraling en een vriendelijk ogende omgeving. Bovendien is De Parel van Zuilen makkelijk bereikbaar per auto, kan er gratis geparkeerd worden en is de Begraafplaats en Crematorium Daelwijck op een steenworp afstand.
 
De naam van het crematorium Daelwijck is overigens ontleend aan het landgoedje waarop nu De Parel van Zuilen is gevestigd, het voormalige Daelwijck.

 

De Raadzaal

De Raadzaal is gelegen aan de noordoostkant van het huis en heeft openslaande deuren naar het terras aan het water.
De Raadzaal en de Burgemeesterskamer grenzen aan elkaar en kunnen worden gescheiden door middel van grote schuifdeuren. Het podium in de Raadzaal is geschikt om te spreken of om de overledene op te baren.
De Raadzaal is bij uitstek geschikt voor de afscheidsceremonie. Er kunnen maximaal 50 stoelen worden geplaatst. Betrekt u de Burgemeesterskamer erbij, dan is er meer ruimte om stoelen te plaatsen.
 
Over de inrichting voor het afscheid gaan wij altijd in overleg. Immers, men kan op vele manieren afscheid nemen. Er is dus meer mogelijk dan een traditionele opstelling.

De Burgemeesterskamer

De burgemeesterskamer grenst aan de raadzaal en heeft zowel openslaande deuren naar het terras aan het water als naar de Springertuin.
Is het een hele mooie dag? Dan zetten wij met plezier ons terras buiten, in de zon. In de burgemeesterskamer is een gezellig barmeubel.

De Tuinkamer

In de Tuinkamer kan de condoleance plaatsvinden en serveren wij lunches, diners en borrels. Deze ruimte is iets informeler en wordt vaak gebruikt na het, vaak emotionele, herdenken. In de Tuinkamer wordt dan ook vaak gelachen en men ontspant hier door een drankje te drinken en eventueel een hapje te eten.

De Springertuin

De Parel van Zuilen ligt midden in de Springertuin, direct aan de Vecht. Als het mooi weer is kunnen wij er voor zorgen dat u ook buiten terecht kunt. Ook daar kunnen we zorgen voor geluidsversterking, goede zitplaatsen en eventueel een mooie plaats voor de kist met de overledene.

Ontvangst

Wij ontvangen u persoonlijk. Dat wil zeggen dat er wij in de hal aanwezig zijn om jassen aan te nemen en mensen eventueel de weg te wijzen.  De naaste familie kan eventueel eerder bij ons terecht. Om zaken voor te bereiden of even op adem te komen. Wij zorgen voor een goede sfeer en een kop lekkere koffie of thee.

De afscheidsceremonie en de condoleance

Het is in De Parel van Zuilen mogelijk om de afscheidsplechtigheid in aanwezigheid van de overledene plaats te laten vinden. In dat geval staan wij klaar om, samen met de uitvaartbegeleiders, alles in gereedheid te brengen voor een zo persoonlijk mogelijk afscheid.
De rouwauto kan te allen tijde voor ons huis rijden, wat overigens ook geldt voor de eventuele volgauto’s. En uiteraard kunnen mensen die slecht ter been zijn ook altijd voor onze deur worden gebracht.
Vaak komt men na de afscheidsplechtigheid bij elkaar om na te praten, troost te zoeken of herinneringen uit te wisselen. In zo’n geval stellen wij ons gastvrij op en zorgen voor de juiste sfeer in samenspraak met de familie of vrienden.
Meer informatie
Voor meer informatie en een uitgebreid overzicht van alle mogelijkheden die De Parel van Zuilen biedt, download hier onze brochure