De Fabrique

Adresgegevens

Tussen de Utrechtse en Amsterdamse weilanden, op een strategische plaats tussen het spoor en huidige Amsterdam-Rijnkanaal, bouwde Ulbe Twijnstra in 1921 zijn lijnolie- en mengvoederfabriek. In 1996 werd de productie naar Deventer verplaatst en verloor de fabriek, waar ooit 300 mensen werk vonden, haar functie.

Onstaan van DeFabrique

De familie van Eck zag in de oude fabriek met karakteristieke ruimtes een prachtige kans om een stukje historie te bewaren en met anderen te delen. De gedrevenheid om het pand en de industriële omgeving optimaal te benutten, resulteerden in een evenementenlocatie met een unieke uitstraling en de meest moderne faciliteiten.

Geschikt als uitvaartlocatie

Het is ook mogelijk om bij DeFabrique een uitvaart plaats te laten vinden. In de 21 loodsen, silo's en hallen komt het karakter van het industriële erfgoed naar voren. Elke ruimte vertelt zijn eigen verhaal, dat zich goed leent voor een persoonlijke uitvaart. Enkele voorbeelden van hun stoere, industriële ruimten zijn de Perserij, Copraloods en Kalvermelkfabriek. Met de juiste belichting is in deze ruimten een zeer intieme sfeer te creëren.