Amersfoort, Begraafplaats Rusthof

Adresgegevens

Begraafplaats Rusthof werd in 1931 in gebruik genomen. Het is een ruim opgezette bosbegraafplaats die een bijzondere sfeer en karakter krijgt door de vele verschillende bomen. De naaldbomen zorgen het hele jaar door voor een mooie groene begraafplaats, terwijl de talrijke loofbomen de uitstraling van Rusthof ieder jaargetijde uniek maken.

Soorten graven

  • Particulier graf
  • Particulier keldergraf
  • Algemeen graf
  • Algemeen Kindergraf
  • Islamitisch deel 

Aula's en familiekamer

Aula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Een katheder met (loop) microfoon is aanwezig. Op een projectiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. De aula beschikt over een imposant kerkorgel waarvoor wij een organist kunnen regelen. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig.

Aula 1 Ontvangstruimte

 

Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak en sober is ingericht. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. Er is een katheder met (loop) microfoon aanwezig. Op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. In de aula staat een vleugel die u kunt gebruiken. De akoestiek is zeer geschikt voor livemuziek. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.
In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen. In deze kamer is het mogelijk om muziek af te spelen, geen beeldmateriaal. 

Aula 2 Familiekamer

Openingstijden begraafplaatsen

1 november tot 1 maart: Dagelijks 08.00 tot 16:00 uur
1 maart tot 1 mei: Dagelijks 08.00 tot 19:00 uur
1 mei tot 1 september: Dagelijks 08.00 tot 21:00 uur
1 september tot 1 november: Dagelijks 08.00 tot 19:00 uur